Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S05E07

This entry is part 8 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 5

You, like, don’t know me.

Om namn och bakgrunden till tittandet.

Okej, med stor tvekan har jag sett Game of Thrones säsong 5 avsnitt 7. Jag har ju trots allt bara fyra avsnitt kvar. Oh well, tre nu.

Mobbar-Bengt är tjurig för att Snöjonte befriar Rödskägg och rider iväg med honom. Sam skickar med Jonte ett par av sina obsidianknivar (varför kallar de obsidian “dragonglass” när de har det riktiga ordet? Det får dem bara att verka fåniga. Som att de uppfunnit egna kodord för saker. “Jag tänker dricka Jungfrublod nu. Va? Nä, det är mellanmjölk, men jag tyckte det behövde ett häftigare namn”.)

Aemon är gammal och döende och yrar om “Ägg”, som tydligen är vad hans bror kallades när han var liten. Sen dör han. Aemon alltså, inte Ägg. Sam säger fina ord, och sen säger mobbar-Bengt till honom att han snart inte har några vänner kvar.

Sen tänker ett par nattvakter våldta Gilly (för serieskaparna / Martin tycker nämligen att våldtäkter är teh shiznitz vad gäller att driva storyn framåt). Sam får spö av dem när han försöker försvara henne, sen skräms de bort av Ghost. Sen, eftersom inget får ens trosor våta som att nästan bli våldtagen av ett par våldsamma idioter, så ligger Gilly med Sam, som därmed bryter mot sina löften som nattvakt. Det lär ju inte alls leda till tråkigheter.

Slörgfh.

Sansa blir tydligen våldtagen varje natt nu, för serieskaparna tycker inte att det var nog med våldtäkten i förra avsnittet. DET ÄR TYDLIGEN ALDRIG NOG MED FUCKING VÅLDTÄKTER FÖR DE HÄR JÄVLA AMATÖRERNA. Ärligt talat, vad FAN. Även om nu våldtäkten i förra avsnittet fyllt en funktion, hade inte det räckt? Nåja, Sansa visar prov på agens iaf, och ber Theon sätta upp ett ljus i det trasiga tornet. Tyvärr blev hon tydligen serievåldtagen förgäves, för Theon väljer likförbannat att ange henne till Ramsey, som torterar ihjäl den där lojala bybon och visar den sedan för Sansa. Inget ljus sätts upp. Sansa får åtminstone komma med ett par hyfsat bråkiga kommentarer om att Ramsey bara är en bastard och så. Vilket jag antar räknas som “framgång”. Men va fan.

Stannis armé har svårt att fixa vinterkylan. Smugglas föreslår att de ska dra tillbaks till svartslottet, men Stannis vill inte övervintra där. Mellistanten vill (såklart) offra Shireen. Det borde faktiskt Stannis förstått. Varför skulle Mellistanten annars vilja ha med ungen?

Göran och Tyrion säljs. Sen hamnar de i en uttagnings-fighting pit som Danny bara råkar besöka. Återigen bevis på att de som påstår att den här serien bara är vad Martin tycker är “rimligt att det händer” snackar minst lika mycket skit som de som påstår att Martin har något slags story arcs för sig. Martin hittar bara på allt eftersom, det är vad han gör. Iaf kämpar sig Göran fram till att få snacka med Danny, och presenterar Tyrion som gåva.

Innan det fick vi en rätt ointressant utfyllnadsscen där Fabio är svartsjuk på Loranga och föreslår att alla masters ska dödas.

Slimie träffar vad-hon-nu-heter… Marcella? Mycella? Jag bryr mig inte ens tillräckligt för att googla. Marcy heter hon nu. Marcy vill gifta sig, och vill inte alls åka därifrån. Bronn sitter och sjunger i fängelsehålan. Sen har han en rätt poänglös grej med en av Oberyns döttrar, där hon först strippar och pratar om vem som är vackrast i världen, sen avslöjar att Bronn blivit förgiftad, sen ger motgiftet när hon fått honom att erkänna henne som vackrast. Jag hoppas fanimig att det blir nåt mellan dem framöver. Eller who am I kidding? Det var bara en anledning att få visa lite tuttar. Och det här med att giftet ba’ råkade slå till precis när Bronn kollade på hennes mutta? Kasst manusskrivande.

Olenna försöker få högsparven att släppa hennes barnbarn. Det biter inte.

Tummen är sur för att drottningen sitter i fängelse och han kan inget göra. Cersei “tröstar” och ljuger om att hon kan tänka sig göra vad som helst för att han ska vara lycklig. Tummen snyftar att han älskar Margarin (se där, jag visste att det fanns en anledning till att Margarin var ett roligt namn). Sen går Cersei och gloatar för Margarin. Sen visar det sig MYCKET RIKTIGT att hennes plan att som pervers incestbrud blanda in sexualmoralistiska militanta idioter i leken sparkar henne i magen. Givetvis har Sune berättat allt om hans och Cerseis knullande för högsparven, och nu sätts även Cersei i en cell.

Alltså, de här religiösa snubbarna är nära Club Skeletor; de har väldigt få försonande drag. Men jag skulle ljuga om jag sade att jag tyckte illa om den vändningen.

Olenna träffar Lillfinger och påminner honom om att de dödat en kung ihop. Han säger att han tänker ge henne en “gåva” i form av en ung man. Jag vet inte vem han menar. Har han fått tag på Lennart, kanske?

Kontinuitet:

 • Snöjonte och Rödskägg rider iväg.
 • Aemon Targeryen dör.
 • Sam leker gömma korven med Gilly.
 • Göran och Tyrion tar sig fram till Danny.
 • Cersei tas tillfånga av sparvarna.

Förväntningar:

 • Tuttar och rumpor. Ett par tuttar.
 • Alla är osympatiska. Amenförfan
 • Folk dör ganska sällan oväntat. Aemon var inte speciellt oväntad, nä.
 • Alldeles för lite fantastik (typ i genomsnitt ett omnämnande och/eller en uppvisning per avsnitt)Bla bla bla. Mycket snack och väldigt lite snödemoner och skuggmonster. Eller inte ens mycket snack. Lite snack.
 • Alldeles för mycket interpersonellt tjafs. Ja.
 • Daenerys är världens sämsta härskare. Visst, men hon fattar knappt några beslut här. Alla hennes scener är ju typ antingen utfyllnad eller att hon reagerar på Göran.
Series Navigation<< Krank kollar på Game of Thrones S05E06Krank kollar på Game of Thrones S05E08 >>

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.