Press "Enter" to skip to content

Krank kollar på Game of Thrones S05 – Sammanfattning

This entry is part 1 of 11 in the series Game of Thrones Säsong 5

nu är det snart slut. Jag har skaffat en prövomånad på HBO Nordic för att kunna se den femte jävla skitsäsongen av den här förbannade jävla skitserien. Snart är jag igenom. Tio korta, eller snarare alldeles för långa, avsnitt till. Sedan är jag genom stålbadet. Bara att bita ihop och tänka på england, eller hur man nu säger.


Lite bakgrund: Jag hatar fantasy och medeltida estetik. Jag kan inte tänka mig något tråkigare än läder och säckväv, svärd och yxor, rustningar, hela den grejen. Primitivt och oinspirerande. Jag har också väldigt lite tålamod med serier som fokuserar på intriger och personporträtt. Jag skiter väl i karaktärerna, jag vill ha metaplot, intressanta koncept och gärna lite undersökande sherlock holmes:ande. Eller som allra minst lite fräsig, effektfull fantastik.

Så… Man kan väl säga att jag inte hade så positiv syn på Game of Thrones innan jag började kolla på den. Efter att jag gnällt på och avfärdat den en gång för mycket började det tjatas på mig att jag borde se serien, att jag “egentligen skulle gilla den om jag bara gav den en chans”: För att få tyst på tjatet frågade jag hur många avsnitt jag behövde se för att min meningsmotståndare skulle betrakta det som att jag “gett den en ärlig chans”. Tio, var svaret. Första säsongen. Okej, jag piratade ner första säsongen och kollade igenom den och skrev arga, negativa sammanfattningar av varje avsnitt i en tråd här på forumet.

Efter de tio avsnitten var min åsikt om serien helt oförändrad: Höga produktionsvärden, men verkligen ingenting jag egentligen tycker är värt min tid, än mindre mina pengar. Tråkig story, för lite metaplot, i princip bara osympatiska karaktärer. Men inläggen jag gjort var bland de som gett mig flest “likes” någonsin. När jag spelade rollspel med Chrull i fredags så sade han att folk gillar att följa saker. Det ligger nog nåt i det. Uppenbarligen gillar ni att se mig lida. Och finns det något jag är, så är det fåfäng och uppskattningsknarkande. Med era likes försöker jag fylla hålet i min självkänsla och stärka mitt ego. Jag har flera gånger liknat det här projektet vid något slags självskadebeteende. Det är humoristiskt menat, men det ligger något bakom det. Det kan inte vara helt sunt att spendera 40+ timmar med att kolla på en tv-serie man tycker illa om bara för att folk ska säga att man gör något bra.

Jag ids inte skriva någon sammanfattning av S04 ikväll. Kanske kommer en senare. Watch this space.

Series NavigationKrank kollar på Game of Thrones S05E01 >>

One Comment

  1. Sverker Sverker February 11, 2016

    Hej, jag tar illa upp på grund av detta kassa innehållet. Kan du snälla sätta upp en triggerwarning?
    För övrigt blir jag kränkt när du använder ord som “rollspel”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.